Stoepestraat 9a, 9940 Ertvelde
093981199

Drive Up Safety op uw school

Peer-to-peer & professioneel

Leerrijke workshops samengesteld door jonge pedagogen en experts

Positief & ludiek

Geen saaie voordracht, verkeersveiligheid wordt fun!

Creatief & ervaringsgericht

De perfecte balans tussen theorie en praktijk!

Passend in uw SMS-budget!

Meer informatie over SMS-budget vindt u hier

Overzicht aanbod voor scholen

Drive up Safety werkte een verticale leerlijn uit volgens het graadsysteem die u kan helpen bij het invullen van uw vakoverschrijdende eindtermen. Daarnaast bieden wij ook workshops aan die kaderen in uw themadag!

Volgens graden

Volgens thema

Volgens activiteit

Aanraders

nu ben ik het zat kleiner web

Organiseer je een vormingsdag rond alcohol met de school? Naast alcohol in het verkeer dient er ook aandacht te zijn voor alcoholmisbruik. In dit kader raden wij de volgende voorstelling sterk aan! Om de jeugd bewust te maken van de impact van alcohol, is er de geanimeerde lezing “Nu ben ik het zat!”. De voorstelling is  reeds geschikt voor leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs.

Myriam Bruyninckx dompelt de jeugd op eigenzinnige en meeslepende wijze onder in de wereld van het alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen getuigenis als fuivende binge-drinker (en uiteindelijk alcoholiste) als vanuit haar werk als psychotherapeute in de verslavingszorg. De lezing is confronterend, informatief, interactief, geanimeerd en op maat van de jongeren.

Wat is een alcoholist ? Hoe wordt je er eentje ? Wat zijn de gevolgen van alcohol (binge drinken) nu en later? De impact van groepsdruk op de jongeren. Dit en nog veel meer topics komen aan bod in deze originele lezing waardoor de leerlingen van het begin tot het einde geboeid blijven.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie of geef ons een seintje via info@dus.be!